Waarom vrouwen van mannen met zelfvertrouwen houden

Vrouwen houden van zelfverzekerde mannen. Ze voelen zich veilig en beschermd bij hen, en ze kunnen zich ontspannen en zichzelf zijn bij hen. Deze relaties worden vaak als “gemakkelijk” beschreven. Maar wat maakt een man zelfverzekerd? En hoe wordt hij zo? Hier is wat inzicht in de mannelijke (en vrouwelijke) psyche!

Wat maakt een man zelfverzekerd?

Zelfverzekerde mannen zijn niet perfect. Ze maken fouten en worden in verlegenheid gebracht, maar ze laten zich daardoor niet tegenhouden om verder te gaan. Als hun vertrouwen aan het wankelen wordt gebracht, rapen ze zichzelf op en proberen het opnieuw.

Zelfvertrouwen komt niet vanzelf; het is iets waar je elke dag aan moet werken. Het betekent niet arrogant of verwaand zijn; het betekent dat je je sterke en zwakke punten kent en aan de eerste werkt terwijl je de tweede accepteert. Zelfvertrouwen ontstaat door risico’s te nemen, ook al ben je bang, je kwetsbaar op te stellen in relaties om toenadering tot anderen te zoeken, erop te vertrouwen dat de dingen goed zullen komen, ook al heb je niet alles in de hand – en andere mensen de kans te geven deze dingen ook te doen zonder er iets voor terug te verwachten.

Hoe kan een man zelfverzekerd worden?

De eerste stap om zelfverzekerd te worden is geloven in jezelf en je mogelijkheden, niet alleen naar buiten toe maar ook naar binnen toe . Je moet het eerst voelen voor je het zult kunnen laten zien. Het gaat erom eerlijk te zijn met hoe je je voelt en dat niet op een negatieve manier te uiten – neem een moment voor jezelf als je dat nodig hebt, of praat je gedachten en emoties door met iemand die zonder oordeel luistert.

Als je eenmaal zelfverzekerd van binnen bent, zijn er dingen die mannen aan de buitenkant kunnen doen om hun zelfvertrouwen over te brengen. Dit omvat je passend kleden voor elke gelegenheid, je respectvol gedragen rond anderen, duidelijk en direct spreken als je met mensen communiceert, een goede houding hebben (je wilt niet agressief overkomen of arrogant), en een goed luisteraar zijn. Deze dingen werken allemaal samen om een man te creƫren die weet wat hij wil, er achteraan gaat, en trots is op zijn prestaties.

Fysieke of mentale voorsprong

In het algemeen voelen vrouwen zich aangetrokken tot mannen die een soort “voorsprong” hebben op de concurrentie – of dat nu fysiek of mentaal is. Zelfvertrouwen maakt een man aantrekkelijker omdat ze eigenschappen vertonen als voor zichzelf opkomen als dat nodig is , initiatief nemen in romantische situaties, en weten hoe ze verantwoordelijkheid kunnen nemen als er iets mis gaat.

Zelfvertrouwen stelt je in staat zelfverzekerd te zijn in je capaciteiten zonder al te verwaand of arrogant te worden. Dit geeft de mensen om je heen de vrijheid om je gedrag te spiegelen en vergroot hun vertrouwen in je. Het wordt een opwaartse spiraal waardoor iedereen zich beter voelt en de algehele dynamiek van de relatie verbetert.

Dus, als je een vrouw wilt aantrekken, begin dan vandaag nog met het opbouwen van je zelfvertrouwen! Het zal je aantrekkelijker maken, en het zal je helpen een gelukkiger en meer vervuld leven te leiden. Onthoud – zelfvertrouwen is sexy!

Gerelateerde berichten