De nadelen van online daten

Online dating is geweldig voor sommige mensen, maar het kan een riskante onderneming zijn. Het lijkt wel of niemand meer tijd heeft om iemand in levende lijve te ontmoeten en het internet de enige uitlaatklep is. Er zijn veel redenen waarom online dating misschien niet je beste kans is: je hebt meer kans om opgelicht of gekatfist te worden, je weet niet met wie je afspreekt tot ze komen opdagen, wat tot een ongemakkelijke situatie kan leiden, en er staat ook veel oneerlijkheid op profielen die het moeilijk kan maken om iemand te vinden die bij je past

De nadelen van online dating

Maar hoe je het ook bekijkt, er zullen altijd nadelen zijn aan het online zoeken naar liefde. De sleutel is te weten hoeveel moeite en risico je wilt steken in het vinden van een partner. Als je je met geen van de risico’s op je gemak voelt, is het misschien beter om het bij een persoonlijke ontmoeting te houden. Dan krijg je tenminste een gevoel voor hun persoonlijkheid en of er een klik is of niet, voor het te serieus wordt.

De nadelen van online dating wegen beslist zwaarder dan de voordelen, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om online liefde te vinden. Het kost alleen veel meer moeite en geduld. Je moet bereid zijn om een heleboel mensen die niet geschikt voor je zijn door te pluizen en de tijd nemen om relaties op te bouwen met degenen die dat wel zijn. Als je niet bang bent voor een beetje risico en bereid bent er het nodige werk in te steken, kan online dating een geweldige manier zijn om je match te vinden. Vergeet alleen niet om veilig te blijven en gebruik je beste oordeel.

Enkele redenen waarom online dating misschien niet je beste kans is

1) Je hebt meer kans om opgelicht te worden

2) Je weet niet met wie je afspreekt tot ze komen opdagen

3) Er is veel oneerlijkheid op profielen die het moeilijk kunnen maken om iemand te vinden die bij je past

4) Je privacy is in het geding (bij het gebruik van apps kunnen mensen je locatie volgen en zien wie ze nog meer kennen of je woonplaats/werkplaats aanwijzen)

5) Je krijgt niet de kans om vooraf informatie over de persoon te verzamelen

Kortom…

Online dating kan een geweldige manier zijn om je match te vinden, maar het brengt wel wat risico’s met zich mee. De nadelen van online dating wegen zwaarder dan de voordelen, en daarom moet je weten waar je aan begint voor je iets overhaast doet. Als dit artikel je overtuigd heeft om geen gebruik te maken van online dating, hopen we dat hier in elk geval voldoende informatie staat voor iemand die het in de toekomst misschien toch wil uitproberen. Het is namelijk mogelijk! Maar onthoud wel: blijf veilig en gebruik je beste oordeel als je met iemand van een app of website afspreekt.

Gerelateerde berichten