Zijn dating apps onmisbaar in deze samenleving?

Het gebruiken van dating apps is vandaag de dag erg normaal. Niemand zal er raar van opkijken wanneer je als single gebruik maakt van een datingapp, of misschien wel meerdere dating apps tegelijkertijd gebruikt. Sinds de corona tijd heeft dit een opmars weten te maken. Het was toentertijd een ideale uitvinding om nieuwe mensen te leren kennen. Maar ook nu – nu alles weer open is en kan – lijken de dating apps nog erg populair en komen er ook steeds weer nieuwe bij.

Voor- en nadelen van dating apps

Ook aan datingsites zitten zowel voor- als nadelen. Een voor de hand liggend voordeel is dat je vanuit je luie stoel – verschuild achter je mooiste foto’s – kan swipen met de indruk dat je er op dat moment ook zo op en top uitziet. Daarnaast is het gebruiken van dating apps ook ideaal voor mensen die het eng vinden om anderen aan te spreken en op deze manier kan het toch een extra steuntje in de rug geven om wél het gesprek aan te gaan. Een veel voorkomend nadeel bij het gebruiken van dating apps is dat niet iedereen dezelfde intenties heeft. Je hoort vaak verhalen over dat de ander niet op zoek is naar een serieuze relatie, maar het meer voor de lol doet. Hierom is het belangrijk om op je hoede te blijven, of in ieder geval elkaars intenties met elkaar te bespreken. Een ander risico dat je loopt bij het gebruiken van dating apps, is dat je nooit zeker weet wie het persoon aan de andere kant is, ondanks de foto’s.

Bewust gebruiken van dating apps

Hoe kan ik dan toch op een bewuste manier gebruik maken van dating apps? Het gebruiken van datingapps kan natuurlijk hartstikke leuk zijn, dus geniet er ten eerste vooral van. Wanneer je hebt besloten om met iemand te gaan daten, (video)bel dan eerst een keer met elkaar, zodat je een beetje een indruk hebt met wie je te maken hebt. Dit breekt gelijk het ijs. Wanneer je voor het eerst met iemand afspreekt, spreek dan op een openbare plek af en laat een van je vrienden weten dat je aan het daten bent. Als je dan al deze tips hebt opgevolgd en je merkt dat er een klik is, dan is het vooral belangrijk om te genieten van de date! Wie weet wat eruit ontstaat.

Datingapps opzeggen

Klaar met het ge swipe of heb je de liefde van je leven gevonden? Dan is het tijd om je abonnementen bij de datingapps op te zeggen. Het opzeggen van je lidmaatschap gaat niet altijd zo gemakkelijk als dat je zou willen. Gelukkig is de opzegservice Xpendy er om de consument te helpen in zijn of haar opzegging proces. Wil je bijvoorbeeld je lidmaatschap bij Withlove opzeggen? Op de website van Xpendy selecteer je de service en vul je je algemene gegevens in, die worden verwerkt in een opzegbrief. Aan de hand van opzegbrieven die Xpendy aangetekend – per post – verzendt, worden de opzeggingen uitgevoerd. Lexa opzeggen? Ook hier geldt hetzelfde proces als bij ‘Withlove’. Naast datingapps kun je via Xpendy ook andere abonnementen opzeggen en ook meerdere tegelijkertijd. Opzeggen hoeft niet moeilijk te zijn!

Gerelateerde berichten