Dit is waar je datingprofiel aan moet voldoen voor maximaal succes

Het is niet gemakkelijk om de juiste persoon te vinden. Je wilt misschien iemand die aantrekkelijk, grappig, slim en succesvol is, maar dat is gewoon te veel voor iemand om op zijn bord te hebben. Het kan al moeilijk genoeg zijn om één kwaliteit te vinden van een potentiële partner die je zoekt, laat staan al die kwaliteiten. Niemand wil zich schikken als het op liefde aankomt.

Je datingprofiel: enorm belangrijk!

Het evalueren van je dating profiel is de eerste stap in het vinden van succes in je zoektocht naar liefde online of off line. Bij het maken van een dating profiel zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden, zoals naar wat voor soort relatie je op zoek bent en hoe snel zou geschikt zijn? Hoe ziet je ideale partner eruit? Is dit een hookup profiel of ben je op zoek naar iets op lange termijn? Hoeveel wil je publiekelijk over jezelf onthullen, en hoe kun je dat bereiken zonder potentiële afspraakjes af te schrikken?

Je informatie online hebben staan is niet altijd het beste idee. Je weet nooit wie het te zien krijgt of wat er met je informatie zal gebeuren – ook bekend als “doxing” — als het eenmaal openbaar is.

Er zijn veel dingen die je in een dating profiel kunt zetten, maar laten we ons eerst richten op wat je achterwege moet laten. Hier zijn 5 adviezen die je niet moet opvolgen bij het maken van een online dating profiel:

1) Plaats niet te veel foto’s (maar ook niet te weinig)

Te veel foto’s plaatsen kan overweldigend lijken voor een potentiële partner, maar te weinig foto’s plaatsen maakt dat je verdacht overkomt. Iedereen wil zien hoe de persoon met wie ze praten eruit ziet — dit is een gemakkelijke manier om je fysieke verschijning te beoordelen voor ze afspreken elkaar in het openbaar te ontmoeten. Als je maar één foto hebt, kunnen mensen zich afvragen waarom er niet meer zijn of ze kunnen je zien als niet aantrekkelijk genoeg, wat je kansen om online liefde te vinden kan verkleinen.

2) Plaats geen valse of misleidende informatie

Het opnemen van valse of misleidende informatie in een profiel is een gevaarlijke zaak, en je moet de macht van het internet nooit onderschatten. Het is te gemakkelijk voor iemand om je naam te googelen en te weten te komen wat je allemaal hebt uitgespookt — al is het maar wat koetjes en kalfjes op een forum of een oude schoolfoto van de middelbare school. Om de een of andere reden denken mensen dat ze met dit soort dingen weg kunnen komen, maar wees er zeker van dat het altijd terug zal komen om hen te achtervolgen!

3) Plaats geen dingen die je leven in gevaar kunnen brengen

Wees op je hoede als je persoonlijke informatie over jezelf deelt, zoals telefoonnummers en huisadressen. Als je profiel veel te veel info over jezelf bevat dan kan het er verdacht uitzien en ongewenste aandacht van vreemden trekken. Dit is vooral belangrijk in het geval van afgewezen exen of mensen met een strafblad. Als je persoonlijke informatie online zet is ze niet langer privé; ook al denk je dat “niemand” ze zal zien, dat is verre van de waarheid.

4) Laat je niet opjagen door het fysieke uiterlijk

Het beste van datingprofielen is dat ze je in staat stellen kieskeurig te zijn en alleen interesse te tonen in de dingen die er voor jou het meest toe doen. Je wilt je tijd niet verspillen aan iemand die je geen goede match lijkt omdat hij of zij fysiek niet aantrekkelijk genoeg voor je is — er zijn nog veel meer vissen in de zee! Als deze persoon qua persoonlijkheid goed bij je lijkt te passen maar fysiek niet is wat je zoekt, kijk dan voorbij zijn uiterlijk en geef het een kans om te zien of ze je tijd en moeite waard zijn.

5) Wees niet te kieskeurig

Hecht je niet te veel aan iemand die je nog niet eens ontmoet hebt! Je weet nooit wie er als eerste naar rechts zal vegen of je een berichtje zal sturen tot je begint te praten. Hoewel we allemaal de best mogelijke match willen, vergeet niet dat deze persoon niet vooraf gescreend is op compatibiliteit met jou, dus je kunt beter niet te veel van hem verwachten wat persoonlijkheid of hobby’s betreft — althans niet bij de eerste paar berichten. Denk na over wat je gemeen hebt, geef ze een kans en ga van daaruit verder!

Bij het maken van een online dating profiel past één maat beslist NIET voor iedereen! Elke soort relatie komt met zijn eigen set regels en richtlijnen, dus vergeet niet je gezond verstand te gebruiken, eerlijk te blijven en een positieve houding aan te nemen tijdens je online dating reis. Veel succes!

Gerelateerde berichten